HC health promotion

Zonder angst een stralende glimlach: de esthetische tandarts

Geplaatst op

In een moderne tandartspraktijk is het zo goed mogelijk om zonder angst weer een stralende lach te hebben. De esthetische tandarts zorgt ervoor dat de spanningen verdwijnen. En wanneer dit met een goed gesprek niet werkt, dan is er een lichte narcose. Kijk mee naar de voordelen van de esthetische tandarts en ontdek hoe hij jou kan helpen.

Facings

Door facings aan te laten brengen is het mogelijk om weer een stralend gebit te hebben. Dit doe je door simpelweg een afspraak te maken met je tandarts. Dan krijg je een intake waarin de wensen en mogelijkheden met je doorgenomen worden. Vervolgens worden er schildjes van porselein of composiet gemaakt. Deze worden daarna (wanneer ze op maat gemaakt zijn) over je tanden heen geschoven. Het doel van facings is het corrigeren van scheve tanden en verkleuringen aan het gebit. Facings zetten is pijnloos en bieden je de mogelijkheid om weer dit stralende lach te krijgen, zoals je die vroeger had. Dat zorgt voor een beter gevoel over jezelf en dat staal je weer uit naar je omgeving.

Bleken

In combinatie met facings wordt vaak een bleekbehandeling gedaan. Deze kun je thuis doen of door de tandarts. Wij raden je de laatste optie aan, omdat we gezien hebben dat de resultaten beter zijn en de behandeling in een gecontroleerde omgeving gebeurt. Je ziet ook sneller resultaat! Bleken kun je beter eerst doen en daarna de facings, omdat de facings niet meekleuren met je tanden. Het is wel raadzaam om gewoontes als roken te laten, omdat je gebit dan weer verkleurt door de rook en facings niet gebleekt kunnen worden. Een bleekbehandeling doet geen pijn en duurt ook niet lang. Je staat al snel weer buiten.

Onzichtbare beugel laten zetten

Vroeger was een beugel een log apparaat waarmee je erg opviel. In de tussentijd is er veel veranderd, waardoor er zelfs een onzichtbare beugel ontwikkeld is. Zo ziet niemand dat je er een draagt, maar heb je toch het juiste hulpmiddel om je tanden weer recht te krijgen. Als de beugel er vervolgens uit mag, dan heb je echt een stralende lach! Het zetten van een beugel gaat in etappes en met de tandarts overleg je wat er in jouw specifieke geval moet gebeuren. Een verdoving wordt indien nodig gegeven. Ook is een lichte narcose met lachgas mogelijk.

Conclusie

Stress en pijn zijn bij de normale tandarts niet nodig. Een esthetische tandarts heeft veel aandacht voor de looks van je gebit en kan je de behandeling geven die je nodig hebt om die stralende glimlach weer te krijgen.

Ik wil meer ontdekken!

Wil je meer ontdekken? Dat kan op onze site. Lees verder over actuele thema’s in de gezondheidszorg: zoals er jonger uitzien met fillers en over de hygiënecode.   

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden