HC health promotion

Wat is het nut van podotherapie?

Geplaatst op

Er zijn heel veel mensen die last hebben van hun voeten. Door de verkeerde stand van de voeten kan het voorkomen dat er in het lichaam op andere plekken klachten ontstaan. Vaak zijn dit de heupen, rug of knieën. Met podotherapie kun je dit aanpakken. Wat wordt er dan gedaan? Dat nemen we met je door in deze blog. Ontdek hoe het zit door verder te lezen.

Onderzoeken bij podotherapie

Het is nodig om de voeten te controleren bij podotherapie, men kijkt dan of deze goed functioneren. Er wordt gekeken naar hoe de voeten staan. Podotherapie is een therapie die uitgaat van verschillende disciplines. Dit noemen we interdisciplinair. Huisartsen, therapeuten, fysiotherapeuten kunnen allemaal een rol spelen in de behandeling. Het lichaam wordt als eenheid bekeken. Dus men kijken niet alleen naar de voeten.

Wat is er met podotherapie te behandelen?

Mensen die last hebben van hielpijn, teennagels die ingegroeid zijn, likdoorns, maar ook reuma en diabetes in de voeten, kunnen worden behandeld met podotherapie. Wat podotherapie voor jou kan doen, kun je navragen bij podotherapieinlelystad.nl.

Een afspraak maken

Het is eenvoudig om een afspraak te maken. Dit kun je doen op internet. Wel heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig, daarin staat dat je dus specialistische zorg van podotherapeut Lelystad nodig hebt. Deze brief kan ook nodig zijn voor de vergoeding van de behandeling. Wanneer je naar de podotherapeut gaat, dan is het belangrijk om een legitimatiebewijs mee te nemen. Daarnaast is het slim om mee te nemen: het schoeisel waar je altijd op loopt en eventuele andere zaken die je gebruikt, hulpmiddelen om te lopen bijvoorbeeld, zo kan de podoloog zien wat je allemaal gebruikt en eventuele aanpassingen doen als er iets niet goed is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden