HC health promotion

Is sushi eigenlijk wel gezond?

Geplaatst op

Het is een zeer populair gerecht en daarmee veel gegeten. Toch is het voor veel mensen niet 100% duidelijk of sushi nu eigenlijk wel gezond is. In deze blog nemen we dat eens even met je door. We kunnen wel alvast met de deur in huis vallen: sushi is gezond, maar je moet wel selectief zijn als het om dit eten gaat. Kijk met ons mee en doe er je voordeel mee!

Gezonde keuzes maken

Wanneer je in de sushitent zit, dan is het heel verleidelijk om te gaan voor een all-you-can-eat-menu. Dit is een menu (voor wie het nog niet wist) waarbij je een maximaal aantal rondes hebt (meestal 5) waarin je per ronde per persoon 4 a 5 gerechten mag bestellen. Dat kan dus flink oplopen waardoor je behoorlijk wat eet per persoon op een avond. Niet iedereen haalt het overigens tot die laatste rond, en misschien is dat maar goed ook. We raden je aan om geen all-you-can-eat te doen, maar gewoon van de kaart te bestellen. Daarbij is het goed om even te letten op de ingrediënten die de sushi bevat. Variaties met veel mayo erop, raden we je aan om te beperken. Er zijn veel variaties die wat gezonder zijn, kijk dus naar sushi met zo weinigen mogelijk vette saus. Verder is gegrilde vis of vlees een uitstekende optie. En vergeet de groenten niet. 

Dranken die je kunt nemen in de sushitent

Je kunt verschillende dranken kiezen bij je eten. Veel mensen kiezen voor alcoholische dranken bij de sushi. We raden je aan om te gaan voor wijn (wanneer je dit lust natuurlijk), van bier wordt je snel vol en dan kun je dus minder genieten van je sushi. Daarbij is te veel drinken van dranken met alcohol niet per se een heel gezond idee. Maar voor een keer maakt het ook niet zo heel veel uit. Bij sushi bestellen kun je lekkere gezonde sushi bestellen voor thuis. Als je per se gezond bezig wilt zijn 🙂

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden