HC health promotion

Gezondheidsvoordelen van sushi

Geplaatst op

Een populaire voedzame maaltijd is sushi. Een traditioneel onderdeel van de Japanse keuken, sushi biedt tal van gezondheidsvoordelen en is een vullende en heerlijke maaltijd. Laten we eens nader bekijken hoe je sushi in je dieet kunt integreren.

Sushi bevat weinig calorieën

Omdat het niet gekookt wordt en er geen olie wordt gebruikt, is sushi heerlijk laag in calorieën zonder dat het te weinig smaak heeft. Om je een idee te geven, een California roll van ongeveer zes stukjes levert je slechts 255 calorieën en slechts zeven gram vet. En het is niet alleen smaakloze rijst en zeewier. Een California roll heeft krabvlees, avocado en kleefrijst op smaak gebracht met rijstwijn. De specerijen, zoals gember, wasabi en sojasaus, bevatten slechts 10 calorieën of minder per stuk. Je kunt ook gezonde vervangingen gebruiken, zoals witte rijst vervangen door bruine of de sojasaus beperken. Het beste is om niet te veel vette saus te nemen erbij, dan krijg je niet veel te veel vet binnen. Denk met name aan verschillende soorten majo. Neem je het wel: geniet er dan gewoon extra van. Je kiest er bewust wel of niet voor. 

Meer gezondheidsvoordelen van Sushi

Sushi is gemaakt van vis, die omega-3 vetzuren bevat, een gezonde stof waarvan is aangetoond dat het de symptomen van depressie vermindert. Avocado, die in sommige soorten sushi zit, bevat ook omega-3 vetzuren en foliumzuur. De nori, of zeewierwikkels, bevatten ook vitamine C, dat in verband is gebracht met vermindering van infecties, en helpt stemmingen te stabiliseren.

Bovendien wordt de rijst vaak gemengd met sake, een Japanse likeur gemaakt van rijstwijn. Het is aangetoond dat sake aminozuren bevat, die in verband worden gebracht met een betere hersenfunctie en verminderde vergeetachtigheid. Het is ook een smakelijke drank, mits met mate geconsumeerd.

Sushi en andere gezonde maaltijden zijn slechts één manier om een gezonde levensstijl te bevorderen. Zorg er ook voor dat je voldoende lichaamsbeweging hebt. Raadpleeg je arts voordat je begint met een rigoureus dieet of trainingsplan, zodat je samen kunt werken aan het vinden van het beste gewichtsverliesplan om je doelen te halen. Je kunt heel lekker sushi bestellen bij sushi bestellen houten. Geniet ervan!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden