HC health promotion

Alle voordelen van implantaten op een rijtje gezet

Geplaatst op

Ondanks verbeteringen in de tandverzorging, lijden miljoenen mensen aan tandverlies – meestal als gevolg van tandbederf, tandvleesaandoeningen of verwondingen. Jarenlang, waren de enige behandelingsopties die beschikbaar waren voor mensen met ontbrekende tanden: bruggen en kunstgebitten. Maar tegenwoordig zijn de tandimplantaten beschikbaar. Implantaten hebben verschillende voordelen die we graag voor je opsommen:

Verbeterd uiterlijk

Tandimplantaten zien er uit als je eigen tanden en kiezen. En omdat ze ontworpen zijn om te versmelten met bot, worden ze permanent.

Verbeterde spraakverstaanbaarheid

Bij een slecht passend kunstgebit kunnen de tanden in de mond glijden, waardoor je kunt mompelen of je slechter verstaanbaar bent voor anderen. Met tandheelkundige implantaten kun je spreken zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je tanden kunnen wegglijden.

Verbeterd comfort

Omdat ze een deel van je lichaam worden, verdwijnen dankzij implantaten het ongemak van een uitneembaar kunstgebit.

Gemakkelijker eten

Schuifprothesen kunnen het kauwen bemoeilijken. Tandimplantaten werken net als je eigen tanden, zodat je je favoriete gerechten met vertrouwen en zonder pijn kunt eten.

Verbeterde eigenwaarde

Tandimplantaten kunnen je je glimlach teruggeven en je helpen je beter over jezelf te voelen.

Verbeterde mondgezondheid

Tandimplantaten hebben geen reductie van andere tanden nodig, zoals een tandheelkundige brug. Omdat de nabijgelegen tanden niet worden veranderd om het implantaat te ondersteunen, worden meer van je eigen tanden intact gelaten, waardoor de mondgezondheid op lange termijn wordt verbeterd. Individuele implantaten maken het ook mogelijk om de toegang tussen de tanden te vergemakkelijken, wat de mondhygiëne ten goede komt.

Duurzaamheid

Implantaten zijn zeer duurzaam en gaan vele jaren mee. Met goede zorg gaan veel implantaten een leven lang mee.

Gemak

Afneembare prothesen zijn precies dat; afneembaar. Tandheelkundige implantaten elimineren het pijnlijke ongemak van het verwijderen van kunstgebit, evenals de noodzaak voor rommelige lijmresten om ze op hun plaats te houden.

Kan iedereen tandheelkundige implantaten krijgen?

In de meeste gevallen kan iedereen die gezond genoeg is om een routinematige extractie of kaakchirurgie te ondergaan, in aanmerking komen voor een tandheelkundig implantaat. Patiënten moeten gezond tandvlees en voldoende bot hebben om het implantaat vast te houden. Ze moeten zich ook inzetten voor een goede mondhygiëne en regelmatig bezoek aan de tandarts. Zware rokers, mensen die lijden aan ongecontroleerde chronische aandoeningen – zoals diabetes of hartaandoeningen – of patiënten die bestralingstherapie hebben ondergaan in het hoofd-nekgebied moeten op individuele basis worden beoordeeld. Als je overweegt om implantaten te gebruiken, praat dan met je tandarts om te zien of ze geschikt zijn voor je.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden