HC health promotion

4 tips voor een goede mondhygiëne op vakantie

Geplaatst op

Eindelijk is het zo ver: de vakantie is begonnen. Alle tijd om te ontspannen en heerlijk bij te komen na vele maanden werken. Mocht je op vakantie gaan, vergeet vooral je tandenborstel niet!

Eet niet te vaak

Als je een all-inclusive hotel hebt geboekt, kun je vaak de hele dag onbeperkt eten en drinken. Dat is natuurlijk heerlijk, maar niet ideaal voor je gebit. Door de constante stroom aan suikers en zuren krijgt je mond te weinig tijd om het glazuur te laten herstellen. Probeer daarom rustmomenten in te bouwen, zodat je ook een aantal uren niets eet of drinkt. Zo geef onder andere je speeksel de tijd om alle zuren te neutraliseren.

Minder alcohol, meer water

Een biertje of een wijntje helpt om te ontspannen op je vakantiebestemming. Een avondje uitbundig feesten is geen probleem, mits je ook af en toe wat water drinkt. Niet alleen loop je een groter risico op een ongeluk als je dronken bent, ook kunnen zoete drankjes je tanden beschadigen. Help je mond om de alcohol te neutraliseren door af en toe een slok water te nemen. Zo spoel je etensresten weg en geef je de zuren uit je drankje minder tijd om schade aan te richten.

Houd je tanden heel

Je zit op het strand met een ijskoud biertje, maar de dop zit er nog op. Je hotel is ver lopen, dus een opener halen is eigenlijk geen optie. Het kan verleidelijk zijn om je flesje te openen met je tanden, maar probeer een alternatief te verzinnen! Pak je sleutelhanger bijvoorbeeld. Dat geldt trouwens ook voor het zakje nootjes dat je niet open krijgt: gebruik je gebit niet als opener.

Bewaar je routine

Houd vooral je goede gewoontes vast die je normaal thuis ook aanhoudt: poets 2x per dag je tanden met een fluoride tandpasta, gebruik ragers, stokers of floss om de ruimtes tussen je tanden schoon te maken en drink genoeg water. Neem als het even kan je elektrische tandenborstel mee op reis.

Toch problemen tijdens je vakantie? Neem contact op met een tandarts in je regio. In Amsterdam kun je terecht bij één van de vestigingen van een goede tandarts.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden