HC health promotion

Welke vaardigheden heeft een bhv’er nodig?

Geplaatst op

Bhv’er zijn essentiële medewerkers binnen jouw team. Ieder bedrijf zou een bhv’er moeten hebben, zodat er iemand is die bij ongelukken in staat is om de juiste zorg te nemen en de juiste beslissingen te maken bij bijvoorbeeld brand. Om een bhv’er te worden, dien je over verschillende vaardigheden te beschikken. Wij leggen je in dit blog uit welke vaardigheden dit zijn.

Kritisch denkvermogen

Bhv’ers moeten anticiperen op gevaren en problemen die kunnen ontstaan door een noodsituatie om effectief te kunnen reageren. Je moet dus snel beslissingen kunnen nemen en hier tóch goed over nadenken.

Besluitvaardigheid

Dit sluit naadloos aan op de vorige eigenschap. Bhv’ers moeten tijdig beslissingen nemen, vaak in stressvolle situaties. Ze moeten ook de sterke en zwakke punten van alle oplossingen en benaderingen identificeren, evenals de kosten en baten van elke actie.

Communicatievaardigheden

De bedrijfshulpverleners moeten hun plannen voor de voorbereiding op noodsituaties opschrijven en aan werknemers bekend maken. Het is hun taak om dit zo te verpakken dat het voor iedere werknemer te begrijpen is.

Leiderschapsvaardigheden

Om een effectieve respons op noodsituaties te garanderen, moeten de bhv’ers mensen kunnen aansturen, zodat zij de adviezen ook daadwerkelijk uitvoeren. Een evacuatie dient direct gestart te worden en voor die actie moet er niet getwijfeld worden door de werknemers.

Beschik jij over alle vaardigheden van een bhv’er?

Dan is het jouw moment om je aan te melden voor een bhv-cursus, bijvoorbeeld een bhv cursus in Zoetermeer. Na afronding van de cursus ben jij in staat om de juiste beslissingen te nemen en de juiste zorg te verlenen in nood. Het is jouw poort naar misschien wel het redden van mensenlevens. Naast het feit dat je mensenlevens kunt redden, heeft het ook nog eens persoonlijke voordelen. Als je beschikt over een BHV-certificaat, dan is deze over het algemeen minstens een jaar geldig. Dat betekent dat je bij een eventuele nieuwe job ook een streepje voor hebt. Mooi meegenomen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden