HC health promotion

Wel of geen begrafenis verzekering afsluiten?

Geplaatst op

Het is niet iets waar je dagelijks aan zult denken; jouw overlijden. Toch komt er een moment dat je er niet meer zult zijn. Op dat moment moet er veel worden geregeld door de nabestaanden. Denk hierbij aan het verzorgen van het rouwwerk, het uitkiezen van een kist en het maken van een advertentie voor in de krant. Naast de tijd die hierin gaat zitten voor de nabestaanden, is er ook nog de financiële kant. Want als je jezelf niet verzekerd voor een begrafenis, draaien de nabestaanden voor de kosten op. Of je moet een bedrag voor de uitvaart hebben gespaard, dat kan natuurlijk ook. Wij hebben de voordelen en nadelen van een begrafenis verzekering voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Als je een begrafenis verzekering afsluit, weet je zeker dat de nabestaanden niets meer hoeven te betalen. Mits het bedrag waarvoor je verzekerd bent voldoende is om de begrafenis van te betalen uiteraard. Overigens heb je al een begrafenis verzekering voor maar een paar tientjes per jaar, dus voor de kosten hoef je het eigenlijk niet te laten. Daarnaast is het voordeel van een uitvaartverzekering dat je vooraf jouw wensen al kenbaar kunt maken. Daarmee weet je ook wat jouw ideale uitvaart gaat kosten en kun je hier jouw verzekering op afsluiten. Precies zoals jij dit wilt.

Nadelen

Sommige uitvaartverzekeraars werken nauw samen met vaste uitvaartondernemers. Hierdoor heb je bij deze verzekeraars geen invloed op de keuze van de uitvaartverzorger. Het kan ook zo zijn dat niet alles zal worden vergoed van je begrafenis, dit hangt er uiteraard vanaf hoe je verzekerd bent. Een nadeel is ook dat je geweigerd kunt worden bij een verzekeraar. Zij zijn namelijk niet verplicht om jou te verzekeren. Ook als je bijvoorbeeld terminaal bent, kan het zijn dat je geweigerd wordt. Een nadeel is ook dat als je ontevreden bent bij een verzekeraar, het veel geld kost om over te stappen naar een andere maatschappij.

Afweging

Door de voordelen en nadelen af te wegen, kun je een keuze maken waar jij jezelf goed bij voelt. Sommige mensen kiezen ervoor om zelf te sparen voor een uitvaart. Door iedere maand hier geld voor opzij te zetten, kan dit natuurlijk ook een optie zijn. Toch is het in de praktijk verleidelijk om dit potje aan te spreken op momenten dat je dit ergens anders voor wilt gebruiken. Het opzeggen van een begrafenis verzekering doe je dan toch minder snel. Daarom kiezen veel mensen ervoor om zich te verzekeren voor hun uitvaart. Waardoor nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden