HC health promotion

Wat zijn facings en zijn ze voor jou geschikt?

Geplaatst op

Tandheelkundige facings zijn zeer dunne schalen of bedekkingen die kunnen variëren in samenstelling. Vaak zijn ze gemaakt van tandkleurig keramiek, composiet verlijmingsmateriaal of porselein. Het materiaal wordt aan het oppervlak van je tand vastgekit om het uiterlijk ervan te verbeteren.

Facings kunnen worden gebruikt om een aantal problemen te behandelen, waaronder:

Bevlekte tanden

Soms zijn de tanden zo ernstig bevlekt dat de kleur niet kan worden verbeterd, zelfs niet met profylaxe of witmakende behandelingen. In deze gevallen kunnen facings worden gebruikt om vlekken op je tanden te bedekken.

Spleten of ruimten tussen de tanden

Soms kunnen openingen of ruimten tussen je tanden worden gedicht met behulp van fineer.

Beschadigde, afgebrokkelde of versleten tanden

Facings kunnen worden gebruikt om kleine spaanders of een enkele beschadigde tand te repareren.

Kromme tanden

Facings zijn niet noodzakelijkerwijs de ideale oplossing voor kromme tanden, omdat ze de natuurlijke structuur van je tand niet behouden. Echter, omdat traditionele orthodontie kan soms tot 12 maanden of langer duren om kromme tanden te corrigeren, kiezen patiënten soms voor facings. Facings kunnen over het voorste oppervlak van je tanden worden geplaatst om ze een uitgelijnd uiterlijk te geven.

Wat is het verschil tussen composiet en porselein?

Samengestelde facings zijn een stuk goedkoper dan porselein facings. Maar je moet rekening houden met een paar verschillende lange termijn factoren voordat je een beslissing neemt. Porselein is de meest populaire vorm voor facings. Het is duurzamer dan composietfineer, en porselein ziet er natuurlijker uit omdat het een doorschijnend uiterlijk heeft. Composieten facings zijn meer vatbaar voor vlekken en gaan niet zo lang mee als porselein, wat betekent dat ze moeten worden vervangen vaker en kan uiteindelijk kost je meer op de lange termijn. Desondanks wordt composiet vaak gebruikt om kleine spanen te repareren omdat het meer van de natuurlijke structuur van de tand behoudt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden