HC health promotion

Wat is smartengeld en hoe krijg je het?

Geplaatst op

Een ongeluk zorgt voor veel problemen, niet alleen materiaal, maar ook psychologisch en lichamelijk. Als je de schade voor dit laatste wilt verhalen op de veroorzaker van het letsel, dan noemen we dit: smartengeld claimen. Er zijn manieren hoe je dit eenvoudiger en zonder stress kunt claimen. Dit laatste nemen we even met je door.

Gratis juridische hulp

Wanneer je aan het revalideren bent en je toch wel graag nu eindelijk dat smartengeld wilt, dan is het helemaal geen gek idee om gratis juridische hulp aan te vragen. Dat is eerlijk gezegd de fijnste manier, omdat je zo zonder extra stress je vergoeding kunt claimen. Het letselschadebureau helpt je graag in deze zaak. Dat is een bureau dat de hele procedure van je overneemt. Dit heeft als voordeel dat jij je volledig om je herstel kan focussen. Het is wel fijn als je alle hulp verleent die ze van je vragen zo is het goed om. Door bijvoorbeeld bewijs aan te leveren.

  • Maak daarom foto’s (of laat dat doen) van de plek van het ongeluk
  • Vraag alle informatie op die jouw claim voor letselschade en dus specifiek voor smartengeld (dus immateriële schade) ondersteunt. Dat gaat om medische gegevens, maar ook het proces-verbaal van de politie

Hoe krijgt het letselschadebureau betaald?

Het letselschadebureau helpt je gratis, maar ze doen hun werk niet voor niets. Ze krijgen namelijk weldegelijk betaald. Maar hoe? Het antwoord is dat ze betaald krijgen uit de schadevergoeding die je aanvraagt. De juridische kosten worden namelijk betaald door de verliezer van een procedure. Er zijn twee opties:

  • De doet een schikking en de claims worden geaccepteerd.
  • Of er komt een rechtszaak

Als je gelijk krijgt, wat meestal wel zo is, want daar selecteert het letselschadebureau jouw zaak op, dan zijn de kosten na een rechtszaak voor de verliezer nog hoger. Dit is een goede reden voor een schikking als het overduidelijk is dat de aansprakelijkgestelde ook daadwerkelijk laakbaar gedrag heeft getoond.

Voorschot

Wanneer je een letselschadevergoeding gekregen hebt voor de materiële schade en smartengeld voor de immateriële, dan heb je dit nog niet direct op de rekening staan. Je kunt vragen om een voorschot als de afwikkeling van de schade nog jaren op zich laat wachten. Het mooie van een vergoeding letselschade is dat het belastingvrij is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden