HC health promotion

Wat is letselschade?

Geplaatst op

Letselschade is een beschadiging aan het lichaam of de geest. Dit kan voor veel klachten zorgen. Het is dan ook handig om te weten wat je moet doen wanneer je letselschade oploopt. In deze blog hebben we het over de verschillende vormen van schade en de mogelijke oorzaken.

Fysiek of psychisch letsel?

Een letsel kan zowel fysiek als psychisch zijn. Dit kan voor enige verwarring zorgen. Fysiek letsel wil zeggen dat je in- of uitwendige beschadigingen hebt aan het lichaam. Het is een trauma of beschadiging aan organen of lichaamsdelen. Hierbij kan je denken aan botbreuken, open wonden en beschadigingen aan ogen en oren. Wanneer er beschadigingen plaatsvinden aan de geest noemen we dit psychisch letsel. Dit wordt ook nog wel eens emotionele schade genoemd. PTSS en psychose zijn voorbeelden van geestelijk letsel. 

Materiële of immateriële schade

Twee vormen van schade die je kunt oplopen zijn: materiële en immateriële schade. Materiële schade kan je meteen uitdrukken in geld, dit is namelijk schade aan eigendommen, misgelopen inkomsten en onkosten die zijn ontstaan door de schade. Enige voorbeelden van deze vorm van schade zijn: kapotte kleding, kosten van het aanpassen van de woning en medische kosten. Immateriële schade is schade die wordt veroorzaakt door verdriet, pijn en het verlies van levensvreugde. Hiervoor kun je dan ook een schadevergoeding krijgen, dit is vaak compensatie voor het leed dat is aangedaan. 

Oorzaken

Letselschade valt vaak samen met een ongeval. Dit zou in het verkeer, op het werk of een medische fout kunnen zijn. Deze vorm van schade kan ook worden aangedaan door een gebrekkig product of een agressief dier. Je hebt mogelijk recht op een schadevergoeding wanneer iemand anders hier aansprakelijk voor is. Letselschade Breda helpt je hier graag bij. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je de juiste schadevergoeding krijgt, is het dus handig om professionals in te schakelen. Op deze manier weet je zeker dat alle belangrijke factoren worden meegenomen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden