HC health promotion

Wat is het verschil tussen pocketvering, traagschuim en gel matrassen?

Geplaatst op

In matrassenland is het soms lastig om een keuze te maken. Hard of zacht, traagschuim of koudschuim en soms kom je ook nog hybride matrassen tegen. Wij helpen je een eindje op weg om een juiste keuze te maken voor het soort matras. 

Pocketvering matrassen

Het pocketvering matras is nog steeds het meest gebruikte matras van Nederland. De pocketveren in spiraalvorm ondersteunen jouw rug. Deze veren zijn individueel verpakt, waardoor ieder zakje apart van elkaar beweegt. De zakjes zorgen ervoor dat de veren bij elkaar blijven, waardoor je er jarenlang van kunt genieten. Bovenop vering wordt een zachte laag toegevoegd die ieder hun eigen voordelen hebben. Denk hierbij aan koudschuim, gel en traagschuim. Het is allemaal een kwestie van voorkeur.

Er bestaan dus genoeg pocketvering matrassen op de markt waaruit je kunt kiezen. Ze variëren in stevigheid en er is super veel keuze. De betaalbaarheid maakt deze matrassen vooral populair. 

Let wel op dat je niet een pocketvering matras koopt die te weinig veren heeft. Als er niet genoeg veren zijn en de afdeklaag te dun is om de juiste ondersteuning te bieden, dan word je waarschijnlijk wakker met een pijnlijke rug. Wil je zo’n matras kopen? Dan is het raadzaam om het aantal benodigde veren dus te bespreken met de matrasspecialist. 

Traagschuim matrassen

Een traagschuim matras reageert op de lichaamstemperatuur en het gewicht van de slaper. Dit individuele vormproces naar de vorm van jouw lichaam, biedt ongeëvenaarde ondersteuning en comfort en garandeert zo verlichting van rug-, nek- en gewrichtspijn door de beste natuurlijke slaaphouding met een gelijkmatige verdeling van de druk over het matrasgebied. Daarom worden traagschuim matrassen ook vaak in de zorg gebruikt. Als je uit bed stapt, dan neemt het matras de oorspronkelijke vorm weer aan. 

Gel matrassen

Een gel matras wordt vaak gecombineerd met een van de hierboven genoemde materialen. Het wordt als het ware toegevoegd aan de afdeklaag. Het voelt iets anders aan dan traagschuim, maar voert de lichaamswarmte beter af dan een traagschuim matras. Mensen die het snel warm hebben kunnen dus beter kiezen voor een gel matras. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden