HC health promotion

WANNEER MOET IK DE SPOED TANDARTS BELLEN?

Geplaatst op

Het is soms lastig te bepalen of iets een spoedgeval is. Kun je met de pijn aan je gebit of mond gewoon wachten tot maandag of de volgende werkdag of is beter om direct de tandarts te bellen? Er zijn gevallen waarbij het verstandig is om de spoedtandarts te raadplegen. Lees in deze blog meer over spoedgevallen voor de tandarts.

Ben je op zoek naar een goede tandarts in de regio Rotterdam? Kijk dan op de website van TandartsLaanOpZuid: tandarts Rotterdam.

EEN LOSSE, UITGEVALLEN OF AFGEBROKEN TAND

Wanneer je last hebt van een losse, uitgevallen of afgebroken tand dan raden we het aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de spoedtandarts. Bij een uitgevallen tand is het belangrijk om binnen 60 minuten hulp te krijgen van de tandarts. Ook bij een losse tand is het van belang om met spoed zorg te krijgen van een tandarts. Aarzel dus niet en bel zo snel mogelijk een spoedtandarts bij jou in de buurt.

NABLOEDING

Na het trekken van een kies of tand kan er sprake zijn van een nabloeding. Wanneer je hier last van hebt, is het van belang om niet te wachten en zo snel mogelijk een tandarts te bellen. Bespreek met hem, haar of een van de assistentes je problemen en bekijk samen of het nodig is om direct naar de tandarts te komen. De tandarts kan bij een nabloeding de bloeding stoppen, zodat je niet misselijk kunt worden van het inslikken van bloed.

ONDRAAGBARE KIESPIJN

Bij een enorme kiespijn dien je direct contact op te nemen met de spoedtandarts. Door de situatie en pijn duidelijk te beschrijven aan de telefoon, kunnen de medewerkers van de tandartspraktijk bepalen of je direct naar de tandarts moet komen. In sommige gevallen kun je prima wachten tot de volgende werkdag, maar weet je door het telefoongesprek wel zeker dat het geen spoed is. Wacht bij twijfel dus niet af en neem contact op met de tandartspraktijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden