Omega 3 is een vetzuur dat ons lichaam niet zelf aanmaakt, maar wel nodig heeft. Zo heeft je lichaam omega 3 nodig om voor de hersenfuncties en het aanmaken van cellen. Daarom is het belangrijk om genoeg omega 3 binnen te krijgen. Hieronder vind je een overzicht van voeding waar veel omega 3 in zit.

1. Marine phytoplankton

Marine phytoplankton: grote kans dat je hier nog niet van hebt gehoord. Phytoplankton is een alg die groeit in zout water. Marine phytoplankton bevat veel aminozuren, chlorofyl, enzymen, vitaminen, mineralen en sporenelementen. En het beste is nog dat je met 4 gram marine phytoplankton per dag al aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid aan omega 3 zit!

2. Vette vis

Een van de belangrijkste bronnen van omega 3 is vette vis, denk aan zalm, makreel, paling en haring. Hou je niet van vis? Ga van voor visolie supplementen zodat je toch de nodige omega 3 binnenkrijgt en profiteert van de gezonde effecten van vis.

3. Plantaardige olie

Lijnzaadolie, sojaolie, walnootolie.. Ze zitten allemaal vol ALA en zijn daarom een belangrijke bron van omega 3. Je kunt deze oliën gebruiken voor dressings en sauzen. Lekker en gezond!

4. Walnoten

Wist je dat walnoten de soort noten met het meeste omega 3 zijn? Walnoten zijn lekker en kun je tussendoor als snack eten.

5. Peulvruchten

Alle peulvruchten bevatten omega 3 en zijn daarom een goede aanvulling op je dieet wanneer je genoeg omega 3 binnen wilt krijgen. Het is wel zo dat peulvruchten minder omega 3 bevatten dan bijvoorbeeld marine phytoplankton, vette vis en plantaardige olie, maar toch zijn peulvruchten zoals linzen, bruine bonen en sperziebonen het benoemen waard.

6. Bladgroenten

Groene bladgroenten zijn vaak rijk aan omega 3; vooral spinazie. Zorg er wel altijd dat je genoeg varieert met de verschillende soorten, voordat je te veel of te weinig van hetzelfde binnenkrijgt.

Pin It on Pinterest