HC health promotion

Verschillende typen massages die je kunt ondergaan in een spahotel

Geplaatst op

Een dagje naar de spa is voor veel mensen heerlijk. Zo kun je even ontsnappen aan je routine in het dagelijks leven en de totale ontspanning opzoeken. De geur, de rustige muziek en het dobberen in het water of relaxen in een sauna helpen je je stress even achter je te laten. Een spa dagje is leuk, maar een heel weekend kan natuurlijk ook. Voor een ultiem ontspanningsweekend boek je een kamer in een spahotel, zoals het spa hotel van Zuiver in Amsterdam. Om de afvalstoffen uit je lichaam te krijgen en de spieren te ontlasten worden er een tal van massages aangeboden, maar welke zijn er allemaal? Lees snel verder. 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een relaxte vorm van massage waarbij je hele lichaam door middel van zachte tot stevige knedingen en andere technieken worden gebruikt om je huid en de spieren te laten ontspannen. De meeste spanning zit vaak in de rug, nek en de schouders. Het is ook mogelijk enkele delen van het lichaam te laten masseren. De warme olie die wordt gebruikt ruikt erg lekker en zorgen ervoor dat je spieren ook warm worden gemaakt. Afvalstoffen komen los en kunnen zo makkelijker door je lichaam worden afgevoerd. 

Sportmassage

Om het herstel van de spieren te bevorderen kun je een sportmassage ondergaan. De massage zorgt voor een betere doorbloeding en stofwisseling, waardoor spieren beter kunnen herstellen. Bij een sportmassage kunnen specifieke klachten worden aangepakt. Een sportmassage is geschikt voor mensen met vermoeide of stijve spieren, als je vaak last hebt van kramp en het verhelpen en voorkomen van blessures. 

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage brengt alle elementen – ether,  lucht, vuur, water en aarde – die zich ook in een bepaalde verhouding in het lichaam bevinden, weer terug in balans. Bij deze behandeling maakt de masseur gebruik van kruidenolie. 

Zwangerschapsmassage

Als je zwanger bent verandert je lichaam. Ook het gewicht van het kindje in je buik zorgt voor meer spanningen en gewicht op bijvoorbeeld de rug. Je kunt een zwangerschapsmassage ondergaan na de 3e maand van je zwangerschap. Als je last hebt van je spieren, klachten hebt in de bekken of vocht vasthoudt is een zwangerschapsmassage aan te raden. Ook kun je uiteraard terecht als je gewoon even wilt ontspannen. 

Gerelateerde berichten

Ouderdomsverschijnselen kun je wegwerken op deze 3 manieren

Het is natuurlijk geen geheim dat men graag er jong en gezond uit wil zien. Om ervoor te kunnen zorgen dat we nog steeds de jeugdige, frisse en...

Lees meer

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden