HC health promotion

Verhelder je blik met een ooglidcorrectie

Geplaatst op

Het is zo vervelend wanneer je niet goed kunt lezen, kijken en zien wat er in je omgeving gebeurt. Je gaat dingen missen en merkt dat anderen meer waarnemen dan jij. Dat is geen leuke gewaarwording en het hoort vaak bij het ouder worden. Wat is er aan de hand? Een oorzaak van slechter zicht en hoofdpijn zijn vaak hangende oogleden. Het hoeft niet zo te zijn dat dit perse met ouderdom te maken heeft, want ook jonge mensen kunnen al vroeg last hebben van hangende oogleden. Hoe dat precies zit? Het is een genetische kwestie, dus wanneer je er last van hebt op jonge leeftijd is dat natuurlijk alles behalve prettig. Gelukkig is er een behandeling die de problemen kan verhelpen en je blik weer kan verhelderen: de ooglidcorrectie. Deze relatief lichte ingreep wordt in Nederland behoorlijk vaak uitgevoerd en heeft in de regel heel goede resultaten. Goed om te weten dat er een oplossing is voor je probleem. In deze blog lees je hoe het zit!

Correctie van het ooglid

Door het bovenste ooglid te corrigeren wordt het voor de patiënt een stuk gemakkelijker om te lezen, kijken en zien. Dat zorgt ervoor dat je weer meekrijgt wat andere mensen ook opvalt. Daarnaast is een ooglidcorrectie goed voor het behandelen van gerelateerde hoofdpijn. En dat is goed om te weten, want we weten allemaal hoe vervelend het is om een zeurende hoofdpijn te hebben die niet weggaat.

Vergoeding

Als we het hebben over de vergoeding van de ooglidcorrectie, stuiten we tegen de situatie aan waarbij de correctie van het bovenste ooglid wel vergoed wordt door de zorgverzekeraar, maar die van het onderste niet. Dit heeft ermee te maken dat het onderste meestal geen problemen veroorzaakt, zoals hierboven genoemd. Het is eerder een esthetisch gemotiveerde ingreep. Dat is dus het criterium: noemenswaardige medische klachten. Natuurlijk zul je ook kunnen betogen dat een ooglid dat er niet goed uitziet, psychische klachten geeft.

Conclusie

Wanneer je je oogleden laat corrigeren, is het resultaat vaak dat je geen hoofdpijn meer hebt, scherper kunt zien en je ogen minder vermoeid voelen. En dat is een behoorlijk vooruitgang. Je zult jonger ogen en ook een frissere uitstraling hebben omdat je vitaler de wereld inkijkt. Dit laatste heeft ook een invloed op je psychische gesteldheid.

Meer ontdekken?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van plastische chirurgie? En wat doen onze gezondheidspartners? Ontdek het allemaal op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden