HC health promotion

Veelgestelde vragen over Radiesse

Geplaatst op

Radiesse is een natuurlijke filler die onder andere gebruikt worden voor het opvullen van lippen. Daarnaast kan de fillerook gebruikt worden voor handverjonging of om meer volume te geven aan bijvoorbeeld de jukbeenderen. In dit blog behandelen we de veelgestelde vragen over Radiesse.

Wat is Radiesse?

Radiesse is een resorbeerbare, niet-oplosbare injecteerbare filler die bestaat uit calciumhydroxylapatiet (CaHA) microbolletjes. Wanneer Radiesse wordt geïnjecteerd, creëren de dikke Radiesse-korrels een steiger onder de huid, die de productie van nieuw collageen stimuleert. Radiesse is ideaal voor het corrigeren van matige tot ernstige gezichtsrimpels en -plooien, het verbeteren/opheffen van de wangen en de kaak en het aanvullen van volumeverlies.

Hoe lang duurt een Radiesse behandeling?

De exacte tijd hangt af van het gebied dat wordt behandeld, maar over het algemeen duurt het een half uur tot een uur om de Radiesse-injecties te voltooien.

Is een Radiesse behandeling pijnlijk?

Radiesse-injecties zijn zeer verdraaglijk. De injecties veroorzaken zeer mild, zeer tijdelijk ongemak en voelen aan als een licht knellend gevoel en enige druk. Een plaatselijk verdovingsmiddel kan worden toegepast vóór de injecties, om het ongemak te verlichten; de meeste vinden de injecties echter zeer verdraaglijk zonder verdovende middelen. Er wordt ijs op het behandelde gebied aangebracht om de zwelling te bevorderen en het ongemak te verlichten.

Hoe wordt Radiesse toegediend?

Radiesse-injecties worden intradermaal geïmplanteerd via een fijne naald in het behandelde gebied.

Hoe lang duurt het voordat Radiesse werkt?

De resultaten van Radiesse zijn onmiddellijk zichtbaar, maar zwelling is zichtbaar na de Radiesse-injecties en het kan over het algemeen tot twee weken duren voordat een eventuele zwelling of mogelijke blauwe plekken zijn verdwenen. Na een paar weken zullen de radicalen zich hebben gevestigd en er is een voortdurende verbetering te zien door de verhoogde collageenproductie na de behandeling.

Hoe lang blijft Radiesse werken?

De duur van Radiesse kan overal tussen de 18-24 maanden duren. Sommige patiënten kunnen Radiesse echter sneller metaboliseren dan andere.

Wat is het herstelproces na een Radiesse behandeling?

Na je Radiesse-injecties kunt je roodheid en zwelling ervaren en kunnen er ook blauwe plekken zichtbaar zijn. Je kunt gevoeligheid ervaren op de injectieplaats gedurende een paar dagen na je behandeling. Afhankelijk van de behandelde gebieden en producten die worden gebruikt, kunt je gedurende 1 tot 2 weken na de behandeling “stevigheid” voelen in de behandelde gebieden. Na verloop van tijd zullen de zones zachter worden en zich “stabiliseren”. Voor ongemak kunt je Tylenol nemen. Arnica crèmes kunnen plaatselijk worden aangebracht om blauwe plekken, zwellingen en pijn na de behandeling te verlichten.

Zijn er bijwerkingen of mogelijke risico’s voor een behandeling met Radiesse?

Zoals elke medische procedure, heeft Radiesse potentiële risicofactoren. Tijdens je consultatie zal je zorgverlener bepalen of Radiesse de juiste huidvuller voor je is. De meest voorkomende bijwerkingen van Radiesse zijn milde of matige tijdelijke reacties op de injectieplaats zoals: ontstekingsreactie, roodheid/pijn, tederheid, stevigheid, zwelling, zwelling, knobbels, blauwe plekken, jeuk en verkleuring. Het is onwaarschijnlijk dat er ernstige bijwerkingen zullen optreden, maar als je iets ervaart wat ongebruikelijk lijkt, is het belangrijk om de praktijk die de behandeling heeft uitgevoerd te bellen en met een arts te praten.

Is Radiesse geschikt voor mij?

Tijdens je consultatie zal er een beoordeling worden gemaakt om er zeker van te zijn wie de juiste kandidaat is voor Radiesse-injecties. Radiesse is niet veilig voor mensen met bloedingsstoornissen of andere gezondheidsproblemen. Degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven, komen niet in aanmerking voor Radiesse-injecties.

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden