HC health promotion

Veel voorkomende fouten tijdens het tandenpoetsen

Geplaatst op

Het lijkt zo makkelijk het poetsen van je tanden. Toch is het lastiger dan de meeste mensen denken en worden er regelmatig grote fouten gemaakt. Deze fouten herhalen zich dagelijks en kunnen ervoor zorgen dat je eerder naar de tandarts moet doordat je bijvoorbeeld een gaatje hebt. In dit artikel staan een aantal van deze fouten.

Verkeerde tandenborstel gebruiken

Het kiezen van de juiste tandenborstel is één van de belangrijkste aspecten van het poetsen. Zorg dat de borstel bij alle tanden kan komen. Ook moeten de borstelharen kunnen buigen. Anders kunnen ze die lastige plekjes niet bereiken.

Te hard poetsen

Eén van de meest voorkomende fout is het te hard poetsen van de tanden. Sommige mensen schrobben zo hard dat het lijkt alsof ze tegels in de badkamer aan het poetsen zijn. Maar de tandplak is zacht en los dus je hoeft niet zo hard te schrobben. In plaats van de tanden te schrobben moet je je zelf aanleren dat de tanden gemasseerd gaan worden.

Gehaast tandenpoetsen

Je moet 2 keer per dag minimaal 2 minuten je tandenpoetsen van de tandarts. Maar als je laat bent voor je werk of je wilt snel naar bed dan wordt het toch vaak een minuutje korter. Tegenwoordig zijn er ook veel elektrische tandenborstels waar een timer in zit. Deze laat je elke dertig seconden een ander deel van je mond poetsen. Als je deze niet hebt kun je ook via je telefoon of via een kookwekker bijhouden hoe lang je aan het poetsen bent.

Te lang doorpoetsen met dezelfde tandenborstel

Als je eindelijk een goede tandenborstel hebt gevonden, is het soms moeilijk om deze weg te doen. Toch is het als je veranderingen ziet in de borstel haren is het tijd voor een nieuwe tandenborstel. Je kunt dit merken aan de verkleurde, gebogen en vies geworden borstelharen. Tandartsen en mondhygiënisten raden aan je borstel elke 3 maanden te vervangen. Borstels verliezen namelijk ook borstelkracht naar mate ze vaker zijn gebruikt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden