HC health promotion

Tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

Geplaatst op

Elk jaar rond de november en december maanden staan de zorgverzekeraars weer te popelen om je aan te trekken als klant. Wij vergelijken rond deze maanden er daarom ook extra veel, zodat we in het nieuwe jaar een passende of misschien een goedkopere zorgverzekering kunnen afsluiten. Maar waar moet je op letten en hoe kies je de zorgverzekering die het beste bij jou past? Wij hebben alle tips voor je op een rij gezet.

De basisverzekering

De basisverzekering is in Nederland voor iedereen verplicht. Jong of oud, gezond of ongezond: je hebt geen keus, want je hebt een basisverzekering nodig. Er zijn wel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Je kunt namelijk een restitutie-, combinatie- of naturapolis afsluiten.

  • Restitutieverzekering: is een zorgverzekering waarbij je een zorgaanbieder of apotheek kunt kiezen. Je krijgt in principe bij alle zorgaanbieder je zorgkosten vergoed.
  • Naturaverzekering: Is een zorgverzekering waarbij je bij alle zorgaanbieders terecht kan waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Ga je naar een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan kan je maximaal 70% vergoed krijgen.
  • Combinatiepolis: is variant tussen de natura- en restitutiepolis in. Bij een combinatiepolis geldt dat voor sommige zorgsoorten recht is op zorg (zoals bij een naturapolis) en voor andere zorgsoorten recht op vergoeding (zoals bij een restitutiepolis).

Aanvullende verzekering afsluiten of niet

Een aanvullende verzekering is een extra zorgverzekering die bepaalde zorg buiten je basisverzekering vergoedt. Bijvoorbeeld voor de tandarts, fysio en andere geneeswijzen. Verwacht jij aankomend jaar meer zorg nodig te hebben, omdat je dit jaar verschillende klachten hebt, dan is het handig om sommige aanvullende verzekeringen aan te scherpen. Had jij in het voorgaande jaar een aanvullende verzekering? Dan is het verstandig om even te kijken of het nog steeds nodig is. Op die manier kan je maandelijks kosten besparen.

Eigen risico verhogen of aanhouden?

Het verplichte eigen risico voor volgend jaar blijft €385,-, net als voorgaande twee jaren. Je kunt je premie omlaag trekken door je eigen risico te verhogen. Bij sommige verzekeraars kan je je eigen risico verhogen tot €885,-. Dit kan je doen als je denkt dat je niet veel zorg nodig hebt aankomend jaar. Verwacht je juist wel kosten te maken, door bijvoorbeeld een operatie die staat ingepland, dan is het handig om de verplichte €385,- aan te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden