HC health promotion

Superfoods, een mythe?

Geplaatst op

Als je de verschillende bladen moet geloven die gaan over gezondheid en voeding dan Bestaan er supervoedingsmiddelen die het wel haast overbodig maken om nog andere zaken te eten dan alleen de superfoods. In deze blog staat de vraag centraal of superfoods echt bestaan of dat het een marketingstunt is. We nemen het graag met je door dus lees snel verder en doe je voordeel met de informatie. 

Superfoods ontmaskert 

Om kort door de bocht te gaan: er bestaat niet zoiets als een superfood die alle andere voedingsmiddelen overbodig zou maken. Nu dit duidelijk is, kunnen we het verhaal verder vertellen. Er bestaan wel voedingsmiddelen waar heel veel gezonde voedingsstoffen in zitten en in vergelijking met andere voedingsstoffen dan wel haast een superfood genoemd kunnen worden. Een avocado is bijvoorbeeld een vrucht waar heel veel voedingsstoffen in zitten. Maar toch is het noodzakelijk om ook een gevarieerd dieet ernaast te hebben. Andere voedingsmiddelen die wel superfoods genoemd worden zijn: blauwe bessen, rode bessen, bloemkool, spinazie (van Popey The Sailor Man), gember en nog veel meer. Het is natuurlijk een goede aanvulling op een gevarieerd dieet. Online zijn er tal van recepten te vinden waar je de superfoods in kunt verwerken. 

Supplementen

Wat opgaat voor de superfoods is ook het geval bij supplementen: er bestaan geen supplementen waar alles in zit en waar naast niets anders genuttigd hoeft te worden. Je moet supplementen zien als een ondersteuning van een gevarieerd voedselpatroon. 

Op Prosupplements.nl vind je supplementen die net even dat beetje extra aan je te bieden hebben. Daarmee kun je je immuunsysteem een boost geven waardoor je gezond blijft en weerbaar tegen ziektes. 

Op onze site lees je allerlei interessante publicaties over onderwerpen die te maken hebben met gezondheid en gezondheidspromotie. Dus het is zeker leuk om verder te lezen. 

We hopen dat we je de nodige informatie hebben kunnen geven. Zo is het gemakkelijker om een gevarieerd en volledig dieet voor jezelf samen te stellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden