HC health promotion

Signalen dat je meteen naar de tandarts moet gaan

Geplaatst op

Regelmatig naar de tandarts voor een controle wordt altijd aangeraden. Soms moet je – om erger te voorkomen – echter vaker naar de tandarts. Wanneer je nergens last van hebt is dit niet nodig, maar in sommige gevallen is het goed om zo snel mogelijk een tandarts in Amsterdam te bezoeken.

Bloedend tandvlees

Geen enkel deel van je lichaam mag bloeden van een beetje druk. Als je tandvlees bloedt wanneer je poetst of flost, dan is het waarschijnlijk te wijten aan plakopbouw. Tandplak is een dunne, kleverige substantie die zich vormt op je tanden en die duizenden verschillende soorten bacteriën kan bevatten. Deze ziektekiemen voeden zich met het gezonde weefsel rond jouw tanden en kiezen, wat leidt tot bloedend tandvlees, wat het eerste teken is van een tandvleesaandoening die Gingivitis heet. Als tandvleesaandoeningen onbehandeld blijven, kunnen ze leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Pijnlijke tanden

Er zijn vele redenen waarom jouw tanden pijn kunnen doen:

  • Tandvleesinfectie – Tandplak moet worden bestreden met poetsen, flossen en regelmatig bezoek aan uw tandarts. Ongehinderd gelaten, kan het versterken in een meer hardnekkige stof genaamd tandsteen.  Uiteindelijk kan dit uitgroeien tot een ziekte die Parodontitis heet. Net als elke andere tandvleesontsteking, zal dit leiden tot pijnlijke tanden en tandvlees.
  • Tandvleesrecessie – Hoewel poetsen van vitaal belang is voor uw mondgezondheid, is het ook belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. Als je te agressief of onder de verkeerde hoeken poetst, kun je jouw tandvlees wegslijten. Tandvleesrecessie kan ook worden veroorzaakt door tandplak, tandsteen en andere aandoeningen.
  • Gevoelige tanden – Plaque houdt bijna net zo veel van zoet voedsel als jij. Wanneer de bacterie in contact komt met suiker, produceert het een zuur dat na verloop van tijd het glazuur van je tand aantast, wat leidt tot gevoelige tanden. Bepaalde tandblekende producten kunnen ook het glazuur aantasten, net als de consumptie van zuur voedsel. Als je last heeft van gevoelige tanden, ga dan naar de tandarts.

Slechte ademhaling

Een chronisch slechte adem kan het gevolg zijn van slechte mondhygiëne, tandvleesproblemen, tabaksgebruik, droge mond en meer. Heb je plots last van een slechte ademhaling die een langere tijd aanhoudt? Bezoek dan de tandarts voor de zekerheid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden