HC health promotion

Met de angsttandarts voel je je rustig en veilig

Geplaatst op

Ruim 40 % van de Nederlanders hebben in meer of mindere mate last van een angst voor de tandarts. Dit kan variëren van een ongemakkelijk gevoel tot een angst die zo groot is dat ze er niet heen gaan of wel gaan maar dan veel te laat. In deze blog vertellen we hoe het zonder angst kan bij de angsttandarts!

Mondgezondheid


De gezondheid van je gebit is belangrijk omdat er veel gezondheidsrisico’s kleven aan slechte mondgezondheid. Door op preventie te mikken en niet op herstel, dus elk jaar voor controle gaan, is er een mogelijkheid om je beter te voelen over je mondgezondheid, deze daadwerkelijk goed te houden en problemen te voorkomen. Een angsttandarts zorgt ervoor dat je gebit gezond blijft en heeft verschillende mogelijkheden om je angsten weg te nemen:

  • Een rustgevend pilletje
  • Een lachgas maskertje

Op deze manier wordt je eerste angst geëlimineerd. Het doel is om door de goede zorgen van de angsttandarts de angst beheersbaar te maken of deze zelfs te laten verdwijnen. Eigenlijk moet je blij zijn dat je naar een tandarts kunt gaan. Er zijn diverse behandelingen van mondproblemen mogelijk, ook op het esthetisch vlak.

Reconstructie en looks

Een reconstructie van je gebit is mogelijk wanneer je een paar tanden mist. Dat kan doormiddel van een klikgebit of implantaten. Ook wanneer je niet tevreden bent over de looks van je tanden, dan is er veel mogelijk. Zo is er bijvoorbeeld een behandeling met facings mogelijk, dat zijn schildjes die om je tanden worden gedaan waarmee een correctie van de vorm of tint geregeld kan worden. Daarnaast kun je je tanden laten bleken, maar we adviseren je om dit te laten doen nadat je facings hebt laten zetten, want facings kleuren niet mee met het bleken.

Hoe het werkt?

Een afspraak maken bij de angsttandarts is niet moeilijker dan een afspraak maken bij de gewone tandarts. Je krijgt een intake waarin je situatie besproken wordt. Zo weet de angsttandarts hoe de vlag erbij hangt en kan deze een behandelplan / -strategie bepalen. Verder is het een normale tandarts, maar wel een die lachgas toedient en een rustgevend pilletje kan geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden