HC health promotion

Is kunstgras schadelijk voor gezondheid?

Geplaatst op

Voor lange tijd is er een discussie gaande of sporten op kunstgras kankerverwekkend zou kunnen zijn. Je bent aan het sporten op rubberkorrels. De onduidelijkheid achter deze vraag houdt een hoop mensen bezig en hier wordt dan ook actief naar gekeken. Welke factoren kunnen meespelen? Zijn de voordelen groter dan de nadelen van kunstgras? Denk bijvoorbeeld aan voetbal. Door middel van rubberkorrels zorg je ervoor dat je minder geneigd bent om te gaan sliden of dat een bal beter stuitert. Hoewel dit fijn is, wordt het nog steeds belangrijk gevonden dat gezondheid voorop staat. 

Onbezorgd sporten

Tegenwoordig worden steeds meer zaken gecontroleerd of het wellicht schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Zo ook een kunstgras als je aan het sporten bent. Het onderzoek naar de schadelijkheid van kunstgras duurt best een tijdje, maar dit houdt niet in dat er niet gesport mag worden. Het wordt nog steeds gestimuleerd om je kind naar zijn of haar favoriete sport te sturen. Zolang er nog geen duidelijke conclusies getrokken kunnen worden over kunstgras, is er natuurlijk geen reden tot stoppen. Het onderzoek is overigens niet zo een-twee-drie gedaan. Je moet namelijk meerdere soorten kunstgras vergelijken om te kijken wat het precieze effect is. 

Je ziet het steeds meer terugkomen

De gezondheid van je kind of van jezelf is natuurlijk heel belangrijk. Maar dat is sporten ook. Een goede conditie en een fit lichaam is dan ook bevorderlijk voor je gezondheid. Het is dan ook fijn om te weten dat de stoffen in kunstgras vrijwel geen schadelijkheid vormt voor de gezondheid van een mens. Zo kun je gewoon weer genieten van de voetbalwedstrijd van je zoon, zonder je druk te maken over de gevolgen hiervan. Een ander groot voordeel van kunstgras is natuurlijk dat het gewoon goed blijft en je dit vrijwel niet hoeft te onderhouden. Het is dan ook logisch dat bijvoorbeeld voetbalclubs voor kunstgras kiest. Dit zie je dan ook steeds vaker terugkomen in sportparken. Zit jij al op een sportclub waarbij kunstgras wordt gebruikt? Geniet er dan van en maak je geen zorgen over de gevolgen voor je gezondheid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden