HC health promotion

Hoe worden beugels geplaatst?

Geplaatst op

Veel mensen kiezen ervoor om een beugel te nemen; een beugel zorgt namelijk voor een mooi en recht gebit. In dit blog leggen we je alles uit over de beugel; hoe wordt de beugel geplaatst, wat mag je wel en niet eten? Lees alles over de beugel in dit blog!

Ben je op zoek naar een goede tandartspraktijk in Gorinchem? Kijk dan op de website van Mondzorg Lingewijk.

Dus hoe ziet de eerste dag eruit?

Ongeveer zo lang als het duurt om een film te kijken. Het duurt een tot twee uur om je beugel te plaatsen door de tandarts of orthodontist. Afhankelijk van je tanden en het soort beugel dat je gaat dragen, kan het proces voor het plaatsen ervan in één of twee afspraken gebeuren.

Doet het plaatsen van een beugel pijn?

Sommige delen van het proces kunnen een gevoel van druk met zich meebrengen. Maar over het algemeen doet het geen pijn om een beugel aan te laten plaatsen.

Schoon beginnen

Voordat je orthodontist je beugel omdoet, moeten je tanden echt schoon zijn. Nadat je tanden grondig gereinigd en gedroogd zijn, kan de orthodontist de beugel aanbrengen.

Lijmen op de beugels

Beugels zijn de kleine metalen of keramische apparaten die de draden op hun plaats houden op je tanden. Om de beugels te bevestigen, brengt de orthodontist een kleine hoeveelheid lijm aan in het midden van elke tand. Vervolgens schijnen ze een blauw licht op je tanden om de lijm aan te brengen. De lijm smaakt meestal slecht, maar is niet giftig. De volgende stap is om een beugel in het midden van de tand te plaatsen.

Banden om de kiezen

Om de beugel te verankeren, legt de orthodontist metalen banden om je achterste kiezen. Nadat de orthodontist een band heeft gekozen die de juiste maat voor je tand heeft, brengt hij wat lijm aan op de band, brengt hij de lijm aan met het blauwe licht en schuift de band op je tand. Het manoeuvreren van de band op je kies kan een beetje verdraaiing of druk met zich meebrengen. Laat je orthodontist weten of je een knellend gevoel heeft. Ze kunnen de band zo instellen dat het comfortabel is.

De draden bevestigen

Zodra de beugels en banden stevig op hun plaats zitten, bevestigt de orthodontist de boogdraad aan de beugels. Dit doen ze door een klein elastiekje (bandje) om elke beugel te wikkelen om de draad op zijn plaats te houden. De elastiekjes zijn voor veel mensen een leuk onderdeel omdat ze de kleur kunnen kiezen die ze willen. De orthodontist knipt dan het uiteinde van de boogdraad om er zeker van te zijn dat deze het tandvlees achterin de mond niet raakt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden