Hygiëne in de zorg valt zeker niet te onderschatten. Voor sommige patiënten kan dit soms zelfs nét het verschil maken tussen leven of dood. Los van alle maatregelen die worden getroffen in ziekenhuizen, klinieken en praktijken, begint het zorgen voor een goede hygiëne eigenlijk al veel eerder. Namelijk al bij het leggen van de vloer. Maak een goede en weloverwogen keuze door de onderstaande informatie nauwkeurig door te lezen.

Welke vloeren zijn niet geschikt voor in de zorg?

Ziekteverwekkers en virussen zijn dol op vochtige, warme en vieze ruimtes. Het verbaast je dan ook vast niet dat een houten vloer geen goed idee is in de zorg. De naden en kieren van de houten planken zijn een uitstekende overlevings- en vermenigvuldigingsplek voor bacteriën, schimmels en ziekteverwekkers. Een uitbraak is natuurlijk het laatste wat je in een medische ruimte wil. Vermijd het gebruik van hout dus in de zorg.

Welke vloer is wel geschikt voor in de zorg?

In de zorg wil je eigenlijk een vloer die anti-bacterieel, naadloos en slijtvast is. Een gietvloer voldoet aan al deze eisen. Daarbij komt ook nog dat een gietvloer makkelijk te reinigen is, ideaal voor het bewaken van een goede hygiëne. Voor instellingen als tandartsenpraktijken, ziekenhuizen en huisartsenpraktijken is een gietvloer dus zeer aan te bevelen.

Welke gietvloer is het meest geschikt?

Er bestaan verschillende gradaties in gietvloeren, waarbij niet elke variant even geschikt is voor in de zorg. De meest geschikte gietvloersoort voor in de zorg is de epoxy gietvloer. Epoxy heeft als eigenschap dat het snoeihard wordt. Los van de hygiënische aspecten is het namelijk ook belangrijk dat de vloer sterk is. Zeker in ruimtes die zeer intensief belopen worden, zoals ziekenhuizen. Van rondrijdende ziekenhuisbedden heeft een epoxy gietvloer dan ook zeker geen last. Een gietvloer staat garant voor tientallen jaren intensief gebruik.

Pin It on Pinterest