HC health promotion

Het belang van een bedrijfshulpverlener

Geplaatst op

Wanneer je een bedrijf hebt waarin meerdere mensen werken, dan is het belangrijk om ook meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Deze hulpverleners zorgen ervoor dat de veiligheid vergroot wordt in het bedrijf. Het kan natuurlijk zo zijn dat er ooit eens een ongeval plaatsvindt in het bedrijf en dat er eerste hulp gegeven moet worden.

Een bhv cursus is dan zeer waardevol en vergroot de veiligheid van je medewerkers. We nemen het met je door. Dus lees snel verder in deze blog en informeer jezelf. 

Wat is een BHV-cursus? 

In principe is een BHV-cursus een opleiding die opleidt tot bedrijfshulpverlener. Deze laatste functie is een extra set aan vaardigheden die een medewerker van het bedrijf aanleert. Een bedrijfshulpverlener is dus in principe een gewone medewerker die een extra cursus gedaan heeft zodat hij of zij kan assisteren wanneer calamiteiten zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een beginnende brand die geblust moet worden. Je kunt niet zomaar elke brand op dezelfde manier blussen. Een elektrische brand moet anders geblust worden dan een oliebrand. Een bedrijfshulpverlener zal tijdens de cursus leren hoe verschillende branden geblust moeten. Ook leert de bedrijfshulpverlener wat je moet doen als er eerste hulp gegeven moet worden, bijvoorbeeld een reanimatie; de zogenaamde mond-op-mondbeademing.

De evacuatie uit een pand 

Een calamiteit in een bedrijf kan zo groot zijn dat een pand helemaal ontruimd moet worden. Om te zorgen dat het niet een totale chaos wordt en dat mensen in paniek raken, is het erg belangrijk dat er bedrijfshulpverleners aanwezig zijn die assisteren bij het evalueren van de mensen uit het pand. Dit is ook iets wat de medewerkers geleerd hebben tijdens hun BHV-cursus. Het zijn dus allemaal vaardigheden die bijzonder sterk toegespitst zijn op de werkvloer en hoe daar de veiligheid te bevorderen.

Wij vinden het erg leuk om je op de hoogte te houden van allerlei zaken die de gezondheid en veiligheid promoten en bevorderen. Lees daarvoor onze blogs daarin willen we graag allerlei onderwerpen met je doornemen die relevant voor jou kunnen zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden