HC health promotion

Gymnastiek voor peuters: wanneer, waarom & hoe?

Geplaatst op

Als ouders kun je je afvragen waarom, wanneer en hoe peutergymnastiek een goed idee is. In deze blog helpen we je een antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen.

Wanneer mogen peuters beginnen met gymnastiek?

De meeste sportscholen bieden ouder-totaallessen aan, vanaf 12 maanden oud. Is dit noodzakelijk? Natuurlijk niet. peutergym is een geweldige kans voor jou en je kleintje om de actieve wereld van wandelen, kruipen, springen, rollen, huppelen, klimmen en schommelen samen te ontdekken. Een mooie bonus: het is een sociale activiteit voor jullie allebei dus misschien ontmoeten jullie nog leuke andere jonge ouders met kinderen.

Sommige ouders zijn niet in staat (of hebben niet de wens) om met hun peuter door de sportschool te rennen. Als dit het geval is, kunnen kinderen van 3 jaar meestal alleen naar de les. Je kind hoeft niet per se op een jonge leeftijd beginnen om goed te kunnen worden in sporten en bewegen. Peutergymnastiek is een geweldige activiteit om je kleintje voor te bereiden op school en te zorgen voor plezier en lichamelijke ontwikkeling. Sommige kinderen krijgen pas op latere leeftijd de kans om te gymmen. Het is alsnog de moeite waard om te proberen om hier eerder mee te begonnen.

Waarom zouden peuters moeten gymmen?

In het kort kunnen we bovenstaande vraag met de volgende punten beantwoorden. Het helpt namelijk sterk bij het ontwikkelen van:

  • sociale vaardigheden: interactie tussen collega’s, om de beurt, kijken, luisteren, teamwerk.
  • cognitieve vaardigheden: focussen, onthouden, problemen oplossen, instructies opvolgen.
  • zelfvertrouwen: prestatie, het overwinnen van angst, het stellen van doelen, werkethiek, betrokkenheid.
  • fysieke ontwikkeling: kracht, flexibiliteit, coördinatie, snelheid, balans, uithoudingsvermogen.
  • plezier: spelletjes, muziek, swingen, swingen, flippen, draaien, vliegen!

Hoe kun je je aanmelden voor peutergym?

Om actie te ondernemen kun je simpelweg contact opnemen met een bedrijf wat peutergymnastiek aanbiedt. In veel gevallen kun je een proefles volgen om te zien of de sportschool, de trainers en de mensen je bevallen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden