HC health promotion

Goede mondhygiëne: hoe goed te poetsen en te flossen

Geplaatst op

Als we het over goede mondhygiëne hebben, komen er twee fundamentele dingen in ons op: poetsen en flossen. Dit zijn de meest voorkomende manieren waarop mensen voor hun tanden en tandvlees zorgen. Maar wat je misschien niet weet, is dat wanneer deze methoden verkeerd worden uitgevoerd, ze onze mondgezondheid meer kwaad kunnen doen dan goed. Laten we het hierna hebben over de stappen die je moet nemen om goed te poetsen en flossen.

Stap 1: de borstel

Ten eerste is het het beste dat je kiest voor een tandenborstel met zachte haren. Dit vermindert de kans op beschadiging van zowel het tandglazuur als het tandvlees. Hardere borstelharen kunnen je een schoner gevoel geven, maar ze kunnen er ook toe leiden dat je je tanden en tandvlees afschraapt.

Stap 2: het poetsen

Ten tweede, houd de borstel in een hoek van 45 graden tegen de tandvleeslijn. Begin van hieruit met korte, op en neergaande bewegingen naar het kauwgomoppervlak te poetsen. Zorg ervoor dat je voorzichtig poetst, zodat het tandvlees niet terugloopt of de tand op de lange termijn te gevoelig wordt.

Stap 3: het reinigen

Ten derde, vergeet niet om de binnenkant van je tanden en kiezen te poetsen. Wanneer je dit doet voor de voorste en onderste set, houd de borstel dan bijna verticaal en beweeg heen en weer.

Ten vierde, als je naar het kauwvlak gaat, veeg dan met de borstel terwijl je de haren in de spleten van je tanden en kiezen kantelt. Deze gebieden zijn van cruciaal belang omdat bacteriën zich daarin verbergen en zich vermenigvuldigen. Als je klaar bent met alle tanden, concentreer je dan op de tong. Dit herbergt ook veel bacteriën, dus je moet ervoor zorgen dat het zo schoon mogelijk is. Borstel het voorzichtig met een naar voren vegen. Doe vervolgens hetzelfde op het dak van je mond.

Stap 4: het flossen

Flossen is belangrijk voor een goede mondhygiëne omdat het poetsen niet 100% van alle voedselresten op en tussen de tanden verwijdert. Om een maximale zuiverheid te bereiken, moet je flossen. Het soort flosdraad dat je gaat gebruiken, hangt voornamelijk af van de ruimte tussen je tanden en kiezen. De flos die niet gewaxt is, is dunner, dus je zou het kunnen gebruiken als je kleine tussenruimtes hebt. Al met al heeft de dikte (of dunheid) van een flosdraad toch geen invloed op de effectiviteit ervan. Nu, op naar het proces: Plaats de floss tussen twee tanden. Breng het voorzichtig naar de tandvleeslijn en buig het rond de tandrand alsof je een letter “C” maakt. Schuif het voor elke kant van elke tand op en neer totdat je alles af hebt. Dit klinkt misschien vervelend lang, maar als je er aan gewend bent, zul je merken dat het nog sneller gaat dan poetsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden