HC health promotion

Gezond voedsel voor dieren: laat het testen

Geplaatst op

Het is mogelijk om zeker te zijn dat je voedsel of de ruwe grondstoffen geschikt zijn voor dierlijke consumptie. We nemen het deze blog een aantal tips met je door die het mogelijk maken om het zekere voor het onzekere te nemen. Dat gaat je veel voordelen opleveren, zeker wanneer je op een zakelijke manier met voedsel voor dieren omgaat. Lees snel verder en kijk hoe jij jezelf een hoop ellende kan besparen.

De diervoeder analyse 

We beginnen eens vrolijk met onze viervoeters die in het leven zo dicht bij ons staan. Deze kunnen wij op verschillende wijze houden. Dit kan gaan onprofessioneel of niet professioneel. Wanneer je als ondernemer bijvoorbeeld een hondenkennel runt, dan is het erg belangrijk om te weten of het voedsel dat je ze aanbiedt helemaal in orde is. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld een dierenhotel. Veel mensen kunnen daar hun dieren kwijt als ze naar de vakantiebestemming gaan. Met een diervoeder analyse kun je zeker zijn dat het voedsel dat je de dieren geeft goed is. Met zo’n test kijken ze naar de volgende punten: 

  • Is het voedsel genetisch gemodificeerd? Dat is een vraag die ze stellen. Daarbij kunnen ook de ruwe grondstoffen genetisch gemodificeerd zijn. Daar gaan ze ook naar kijken.
  • Daarnaast kijken ze na of er gifstoffen in het eten zitten. Ze testen op ziektekiemen als bacteriën en virussen. Zitten er geen zware metalen in? 
  • Het kan duidelijk gemaakt worden of er toevallig schimmels in het eten of de ruwe grondstoffen zitten. 

Het mooie van dit hele verhaal is dat je de testresultaten 24 uur per dag kunt volgen en zo snel weet of het allemaal veilig is. Daarbij is het ook erg handig dat je in het buitenland voedsel en ruwe grondstoffen kunt laten testen, zodat je niet het hele spul naar Nederland hoeft te halen, om er dan achter te komen dat het ondeugdelijk voer is voor de honden of andere dieren.

Conclusie 

Een test is dus erg belangrijk om vast te stellen of bepaald voedsel voor dieren wel in orde is. Zo bespaar jij jezelf juridische toestanden, omdat de eigenaren van de beesten zeker verhaal komen halen. Wat voor dieren geldt, gaat in dit geval ook op voor mensen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden