HC health promotion

De verrassende voordelen van een speelmat voor je kind

Geplaatst op

Speelmatten bieden een aantal voordelen en dienen een belangrijk doel bij het stimuleren van de ontwikkeling van je baby. Vanuit het perspectief van een ouder helpt een speelmat met veel interessant speelgoed, materialen en activiteiten om zijn of haar kindje te vermaken. Baby’s kunnen zich gemakkelijk vervelen en als ouder kan het vermoeiend zijn om de enige bron van vermaak te zijn! Met speelmatten kunnen kinderen alleen of samen met een ouder spelen en ontdekken.

Gezond en veilig

Het is ook gezonder en veiliger voor een jong kind om op een speelmat te liggen in plaats van op de grond. De vloer is niet de meest hygiënische plek om kleine vingertjes die regelmatig in de mond worden gestopt te hebben. Het immuunsysteem van een baby is nog lang niet goed ontwikkeld en een in de machine wasbaar speelmatje zorgt ervoor dat je kind veilig op de grond kan liggen. Als je zeer harde vloeren hebt, is een foam speelmat ook veel comfortabeler voor hen.

Goed voor de ontwikkeling

Maar natuurlijk zijn activiteitenmatten ook heel belangrijk om een hele reeks vaardigheden te ontwikkelen. Begin met je baby een minuut of twee op zijn buik te leggen en bouw dit op tot drie tot vier minuten per dag. Dit zal helpen hun nekspieren te ontwikkelen als voorbereiding op het kruipen en uiteindelijk lopen.

Rol ze vervolgens op hun rug zodat ze kunnen spelen met het speelgoed dat naar beneden hangt. Deze moedigen hen aan om uit te reiken, het speelgoed te slaan, er aan te trekken en te onderzoeken wat ze kunnen doen. Zodat ze zowel oog-handcoördinatie als gewrichts- en spierkracht in hun armen ontwikkelen.

Variatie

Met een scala aan kleuren, materialen, geluiden en texturen helpt een speelmat je kind zich maandenlang te vermaken en helpt het belangrijke vaardigheden te ontwikkelen door middel van spel en onderzoek. Als je het speelgoed af en toe kunt verplaatsen en herschikken, kan je kind nieuwe dingen uitproberen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden