HC health promotion

De beste tips voor prachtige tanden en gezond tandvlees

Geplaatst op

In deze blog hebben we een paar van de allerbeste tips voor een mooi en gezond gebit op een rij gezet. Lees hieronder wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je tanden langer mooi en je tandvlees langer gezond blijven.

Overwin je angst voor een tandartsbezoek

Als je je zorgen maakt over een bezoek aan de tandarts, probeer dan te kalmeren door een muziekspeler en koptelefoon mee te nemen naar je volgende afspraak. En omdat sommige mensen hun adem inhouden als ze zenuwachtig zijn, kun je je focussen op regelmatige ademhaling. Communiceer vooral met je tandarts. Zij begrijpen je angsten en willen je helpen.

Eerst flossen of eerst poetsen?

Sommige deskundigen zeggen dat de volgorde van het gebruik van flosdraad en tandenborstel er niet toe doet. Anderen wijzen er echter op dat flossen het poetsen van je tanden effectiever maakt door voedsel te verwijderen dat tussen de tanden vast komt te zitten. Wanneer het tijd is om te poetsen, zet de haren van de borstel dan op een hoek van 45 graden bij de tandvleesgrens, dan voorzichtig poetsen, en beweeg de borstel heen en weer. Spoel vervolgens af met een antibacteriële mondspoeling om je te ontdoen van eventuele overgebleven plak.

Gebruik randenstokers niet te ruw!

Als je geen flosdraad hebt, zal een tandenstoker werken om voedsel dat tussen de tanden vastzit te verwijderen, maar wees voorzichtig. Het is gemakkelijk om te hard aan te drukken en je tandvlees te beschadigen, of erger nog, een tandenstoker af te breken onder de tandvleesgrens. Flossen helpt voedsel tussen de tanden en kiezen beter te verwijderen dan een tandenstoker en bestrijdt de ophoping van tandplak door zich te ontdoen van bacteriën die zich daar vormen. Als je regelmatig een tandenstoker gebruikt om voedsel te verwijderen dat in één gebied gevangen zit, kan dit wijzen op een groter probleem dat de aandacht van een tandarts vereist.

Vervang je tandenborstel

Tandenborstelharen rafelen, verpletteren en slijten na verloop van tijd. Om je glimlach mooi te houden, vervang je je handtandenborstel om de drie of vier maanden; voor elektrische tandenborstelkoppen, volg je het advies van de fabrikant.

Wees een echte kaaskop

De caseïne en wei-eiwit in kaas kunnen helpen om je tandglazuur in topvorm te houden door demineralisatie te verminderen. Een bonus: Kaas heeft ook vitaal, tandopbouwend calcium. Vergeet niet om vitamine D in je dieet op te nemen, wat je lichaam helpt calcium op te nemen. Enkele vitamine D-rijke voedingsmiddelen zijn melk, eidooiers en vis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden