HC health promotion

De belangrijkste handvaten voor een gezondere levensstijl

Geplaatst op

Jezelf toewijden aan het veranderen van je levensstijl is vaak geen makkelijke stap. Het kan veel zaken beïnvloeden en daarbij is consistentie belangrijk. Terugval betekent vaak dat veel werk verloren gaat en dat is zonde. Daarom hebben we de belangrijkste handvatten voor een gezondere levensstijl op een rij gezet waarop je kan focussen. Lees snel verder en behaal je voordeel! 

Het volgen van een voedingsschema 

Wanneer je actief aan de slag gaat met trainen, dan speelt voeding een belangrijke rol. Zo zal je lichaam veel van je vragen. Het is zaak om je lichaam de juiste voeding te geven zodat afvalstoffen weggevoerd kunnen worden en dat je calorieën hebt om te verbranden. Een voedingsschema is een ideaal hulpmiddel om je hierbij te helpen. Het geeft je inzicht en de tools om te zorgen voor de juiste voeding voor het trainen. Hiermee heb jij straks de energie om je doelen te behalen. 

Geen uitstel regel 

Een van de belangrijkste factoren voor het succesvol veranderen van de levensstijl is toewijding. En toewijding wordt voornamelijk onderuitgehaald door uitstelgedrag. Daarom raden we aan om te werken met een ‘geen uitstel’ regel. Dit kun je het beste combineren door een goede planning op te zetten. Geef jezelf dus niet te veel druk op door te veel oefeningen in te plannen, maar blijf juist realistisch en zorg dat jouw werkschema haalbaar blijft. Door dit goed op elkaar af te stemmen kun je het maximale bereiken. 

De motivatie factor 

Om de verandering in je levensstijl door te zetten is motivatie nodig. Ga bij jezelf na wat jouw precies motiveert om aan de slag te gaan. Zo zoeken veel mensen een trainingspartner, of willen veel mensen een bepaald aantal kilometer binnen zoveel tijd lopen. Schrijf deze doelen voor jezelf uit. Focus op het behalen van deze doelen. Regel een trainingspartner om mee te trainen of zet realistische sportdoelen. 

Afwisselen van type trainingen 

Wat verder helpt tijdens het fitter worden is een goede afwisseling tussen cardio- en krachtraining. Je hoeft hierbij niet te denken dat je gelijk een bodybuilder moet worden of dat je straks de marathon kan lopen. Je moet juist gaan voor de hoeveelheid training dat voor jou voldoende is. Hier is eenvoudig een training op maat voor te bedenken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden