HC health promotion

Beschrijf jouw wensen rondom de bevalling

Geplaatst op

Vrouwen, gezondheid en geboorte. Het baren van jouw kind. Het roept bij vele vrouwen behoorlijk wat vragen op. Die vragen zijn er overigens ook vaak bij de mensen die je helpen om op een goede manier te bevallen. Wist je wel dat jij jouw specifieke wensen en eisen vast kunt leggen in een geboorteplan? Lees hier meer over nut en noodzaak van een dergelijk geboorteplan. 

Leg jouw wensen rondom de bevalling altijd goed vast

In een geboorteplan beschrijf jij jouw wensen rondom de bevalling. Een geboorteplan is in de eerste plaats bedoeld voor jezelf, maar is eveneens erg handig voor jouw partner, de verloskundige en zorgverleners. In een geboorteplan leg je vast wat voor jou belangrijk is. Op die manier kan degene die je begeleidt bij de bevalling handig inspelen op jouw specifieke wensen. Een geboorteplan is nooit langer dan twee A4’tjes. Dit omdat het plan altijd snel moet worden kunnen gelezen. 

Zo blijf je nauw betrokken bij de eigen bevalling

Met een geboorteplan ben jij als aanstaande moeder zelf ook goed voorbereid op de bevalling en laat je de zorgverleners weten wat voor jou echt belangrijk is en wat jouw specifieke ideeën en wensen zijn. Ook beschrijf je hoe je wilt dat mensen tijdens de bevalling met jou omgaan. Een geboorteplan kun je samen met jouw partner doornemen en met een dergelijk plan blijf je steeds nauw betrokken bij de eigen bevalling. Het gaat dan om de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en beslissingen die genomen moeten worden.

Wie mag er bij zijn en wie knipt de navelstreng door?

In het plan beschrijf je een aantal zaken. Zo geef je aan waar je wilt bevallen, en wie er precies bij de bevalling aanwezig mogen zijn. Ook geef je aan welke houding je wilt bevallen en of er eventueel pijnstilling gebruikt moet worden. Ook kun je vastleggen dat jij eerst zelf de baby aan wilt pakken en leg je vast wie de navelstreng door zal gaan knippen. Een dergelijk plan hoort tegenwoordig gewoon bij de bevalling. Begin dus vroegtijdig met het in kaart  brengen van jouw specifieke wensen en eisen die betrekking hebben op jouw bevalling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden