HC health promotion

8 tips die bijdragen aan een gezond gebit

Geplaatst op

Gezonde tanden krijgen én houden vereist een goede verzorging, iedere dag opnieuw. Door middel van de juiste verzorgingsproducten, regelmatige controles en een juist eetpatroon kun je zorgen dat je een stralende lach blijft houden. We hebben 8 tips verzameld die je kunnen helpen bij het onderhouden van je gebit.

Ga niet naar bed zonder je tanden te poetsen

Hoewel iedereen verteld wordt dat je twee keer per dag je tanden moet poetsen, wordt ’s avonds voor het slapen gaan nog vaak overgeslagen. Als je alleen in de ochtend je tanden poetst kan de hele dag én nacht tandplak je tanden aantasten.

Vergeet je tong niet

Je tong is ook een bron waar bacteriën en tandplak op kunnen bouwen. Dit leidt tot een slechte adem en wellicht meer gebitsproblemen.  Gelukkig kun je met je tandenborstel voorzichtig ook je tong poetsen om de bacteriën te verwijderen.

Poets zorgvuldig en niet te hard

Je kunt tijdens het poetsen van je tanden uiteraard niet grondig genoeg zijn, maar te grondig is ook mogelijk. Neem de tijd, druk niet te hard tijdens het poetsen en zorg dat je overal in je mond komt, ook aan de achterkant van je tanden en de achterste kiezen.

Zorg dat je tandpasta met fluoride hebt

Her zijn tientallen soorten tandpasta op de markt. Met whitening, voor gevoelige tanden, tegen tandvleesinfecties  en ga zo maar door. Het belangrijkste is dat er fluoride in de tandpasta zit om je tanden beschermen tegen bacteriën

Flossen is net zo belangrijk als poetsen

Dagelijks flossen wordt nog veel vaker wordt overgeslagen dan ’s avonds je tanden poetsen. Het is niet alleen handig om de laatste etensresten uit je mond te verwijderen, maar het stimuleert ook je tandvlees en is mogelijk om tandplak te verwijderen waar je tandenborstel moeilijk tot niet bij kan komen. Daarnaast zijn er verschillende hulpmiddelen om het flossen makkelijker te maken.

Spoel met speciale mondspoeling

Meestal spoelen we na het poetsen onze mond met water. Een goede mondspoeling zoals Listerine vermindert zuren in je mond en dood achtergebleven bacteriën.

Let goed op de suikers en zuren in je voedsel

Naast de verzorgingstips om tijdens het poetsen je tanden weer schoon te maken, kun je er tijdens het eten en drinken natuurlijk ook al rekening mee houden. Suiker blijft schadelijk voor je tanden en daarnaast hebben zuren in fruit, thee en koffie ook een negatief effect op je enamel. Dit verminderen houdt je tanden mooi wit. Uiteraard is roken ook slecht, maar dat tast nog veel meer aan.

Ga twee keer per jaar naar de tandarts

Ga niet alleen naar de tandarts als je daadwerkelijk een probleem hebt. De periodieke controle is een goed punt om een professional te laten kijken naar je gebit. Neem bijvoorbeeld TCN, een tandarts in Alkmaar en omstreken. Zij kunnen je gebit controleren en nog meer preventieve tips geven. Tevens kun je bij een tandartsenpraktijk hulp krijgen bij de keuze tussen gespecialiseerde gebitsverzorging-materialen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij hchealthpromotion.nl geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen. Met onze expertise en passie streven we ernaar om hoogwaardige gezondheidsinformatie via blogs te bieden. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een vitaal leven te leiden.

Contactgegevens

Via info @ hchealthpromotion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden